“Je fysiek en mentaal sterker voelen” 

Mijn verhaal begint met de zoektocht betekenisvol te kunnen zijn voor mijzelf en de ander. Betekenisvol zijn speelt een belangrijke rol in mijn leven.  Als intensive-verpleegkundige was betekenisvol zijn zo vanzelfsprekend. Ik was letterlijk levens aan het redden en maakte zo het verschil voor de ander. Maar nadat ik daarmee stopte vond ik het soms lastig dat te ervaren. 

In Yoga heb ik die betekenis teruggevonden.  

Om mij heen zie ik iedereen rennen en vliegen en altijd net even te laat rust pakken. Ons leven is enorm gericht op actie. Ondertussen schreeuwt ons lijf om aandacht of liggen we ’s nachts  te woelen en te malen. Daaraan toegeven ho maar.

Geloof me,  I’ve been there. Te weinig tijd voor mezelf en altijd maar door en door. Burn-out nee joh, daar heb ik geen tijd voor. Maar je lichaam spreekt de waarheid en misschien ben ik niet mentaal omgevallen, fysiek des te meer.  

Ik werd chronisch ziek en onderging daarnaast tweemaal een ingrijpende schouderoperatie. Ik kon niet veel en had het steeds erg benauwd.  Op de sportschool liep ik altijd met een grote boog om de yogales heen. Ik wist zeker; dat zweverige gedoe is niets voor mij. Omdat je bij Yoga ook dingen met je ademhaling doet, ben ik toch gegaan.

Na die eerste les 12 jaar geleden is Yoga in mijn leven gebleven. Door Yoga heb ik leren luisteren. Ik heb mijn schouder echt goed kunnen revalideren en  werd ik fysiek en mentaal sterker.

Door de filosofie, de disciplines en technieken die ten grondslag liggen aan Yoga heb ik mijzelf beter leren begrijpen. Yoga draait voor mij om zelfontwikkeling, zelfverzorging en zelfontplooiing.

Ik heb een didactische en coachings achtergrond, dus geven is voor mij heel vanzelfprekend. Daarom riep ik vanaf het begin dat ik geen les ging geven. Ik wilde Yoga gewoon voor mezelf houden. Toch vroegen steeds meer mensen me “Maar jij geeft toch ook les?” Toen ik in een Yoga studio ging helpen met het opzetten van een opleidingsprogramma tot Yoga docent heb ik zelf meegedaan ook om te kijken of alles onderwijskundig goed in elkaar zat. En zo is het gaan rollen.

Ik werd coach tijdens deze opleiding en nadat ik eenmaal mijn eerste les had gegeven en zag wat voor uitwerking dat had voelde dat helemaal niet als geven, maar juist als ontvangen. Inmiddels is ook lesgeven al niet meer weg te denken uit mijn leven.

Door Yoga kan ik betekenisvol ondernemen en daarmee iets waardevols aan de wereld geven. 

Wat kan ik doen voor jou?

Mijn motto is: alles wat je zoekt is in jezelf te vinden’.

Ik kan jou leren hoe je de principes van Yoga maar ook diepe rust en ontspanning kan gebruiken voor een authentiek en bewust leven. Daardoor ga jij je fysiek en mentaal sterker voelen.  Door kalmer te worden in je hoofd en je lijf kun je weer helder denken en ontdekken wat jij echt wilt. 

Ik onderscheid mij van andere yoga studio’s door kleinschaligheid en veel persoonlijke aandacht tijdens de lessen. Maar vooral omdat ik yoga overbreng op een hedendaagse manier door gebruik te maken van coachingtechnieken. Door mijn benadering leer je yoga toe te passen op de mat en van de mat af. 

 Herken jij je in mijn verhaal en heb je ook ‘last’ van de drukte van alledag, weinig tijd om lichamelijk bezig te zijn en ervaar je daardoor soms fysiek of mentaal ongemak? Ik nodig je van harte uit om te ervaren wat Yoga voor jou kan doen.  Lenig zijn is absoluut geen voorwaarde om mee te kunnen doen. Yoga is voor iedereen! Gun je jezelf dit waardevolle moment. 

Een Yoga docent blijft altijd student!

Naast het volgen van diverse workshops en een algemene Yoga opleiding  heb ik in maart 2018 in India  de opleiding RYT 200 behaald volgens de Yoga Alliance®. Deze Yoga Alliance International is de grootste organisatie die de yoga community vertegenwoordigd. Mijn Yoga Nidra teacher training heb ik gedaan bij Richard Miller (iRest level 1 ® docent)

Een professional coach opleiding heb ik gevolgd bij Marijke Lingsma (coachboulevard).  Ik ben geregistreerd als onderwijskundige bij het centraal register korte beroepsopleidingen (CKRBO) en ingewijd als Reiki level 1 Practitioner

Momenteel  ben ik in afronding van een meridiaan gebaseerde Vinyasa docenten opleiding bij Stilness in Yoga