Veel mensen doen aan Yoga omdat ze behoefte hebben aan iets anders. Een grotere betekenis toekennen aan het leven of vanwege fysieke reden, zoals het herstel van een blessure of ziekte. In beide gevallen voelen ze de aandrang iets te veranderen in hun leven.

Ik ben 11 jaar geleden met yoga begonnen uit nieuwsgierigheid na een schouderoperatie. Ik was helemaal niet bezig met spirituele verlichting of dat het een grote betekenis zou krijgen in mijn leven. Dit is gaandeweg in de jaren ontstaan. Door de filosofie, de disciplines en technieken die ten grondslag liggen aan yoga heb ik mijzelf beter leren begrijpen. Yoga draait voor mij om zelfontwikkeling, zelfverzorging en zelfontplooiing.

Yoga brengt mij persoonlijke groei en plezier. Bovenal zingeving.

Ik leer zoveel op mijn mat. Hoe ik omga met moeilijke dingen, hoe ik in een flow kan komen, hoe ik kan verstillen, hoe ik helemaal kan losgaan. Het is mijn doel om jou dat ook te laten ervaren. 

Wat kenmerkt Vibe yoga?

Mijn motto is: alles wat je zoekt is in jezelf te vinden’.

Ik combineer yoga met mijn ervaring als coach omdat yoga je uitnodigt tot zelfonderzoek. Door kalmer te worden in je hoofd en je lijf kun je weer helder denken en ontdekken wat jij echt wilt. 

Ik onderscheid mij van andere yoga studio’s door kleinschaligheid en veel persoonlijke aandacht tijdens de lessen. Maar vooral omdat ik yoga overbreng op een hedendaagse manier. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van fijne muziek of hulpmiddelen zoals yoga blokken. Door mijn benadering leer je yoga toe te passen op de mat en van de mat af. 

Vibe Yoga past uitstekend bij die mensen die ‘last’ hebben van de drukte van alledag, weinig tijd hebben tijd om lichamelijk bezig te zijn en daardoor soms fysiek ongemak ervaren. Het is ook voor die mensen die worstelen met thema’s zoals onzekerheid, niet weten wat ze willen of veel druk ervaren om dingen af te krijgen. Lenig zijn is absoluut geen voorwaarde om mee te kunnen doen. Yoga is voor iedereen! 

Een Yoga docent blijft altijd student!

Naast het volgen van diverse workshops en een algemene Yoga opleiding  heb ik in maart 2018 in India  de opleiding RYT 200 behaald volgens de Yoga Alliance®. Deze Yoga Alliance International is de grootste organisatie die de yoga community vertegenwoordigd. Mijn Yoga Nidra teacher training heb ik gedaan bij Eliane Bernhard. Momenteel volg ik een opleiding tot iRest level 1 bij Richard Miller. 

Een professional coach opleiding heb ik gevolgd bij Marijke Lingsma (coachboulevard).  Ik ben geregistreerd als onderwijskundige bij het centraal register korte beroepsopleidingen (CKRBO) en ingewijd als Reiki level 1 Practitioner

Momenteel  ben ik in afronding van een meridiaan gebaseerde Vinyasa docenten opleiding bij Stilness in Yoga en volg ik alweer een nieuwe opleiding tot iRest level 1 ® docent. Ik vertelde het immers al, leren is m’n passie 🙂