“Het is volle maan op een vrijdag avond. De maan staat hoog in de lucht en schijnt haar licht. Binnen is het heerlijk warm en gezellig. De deelnemers beginnen hun yogamat uit te rollen en strijken neer op dekens en kussens. Ze bereiden zich voor op Yoga Nidra.  

Door de Yoga houdingen komen de deelnemers steeds meer tot zichzelf. Laten de dag van zich afglijden en komen tot rust. De ademhaling wordt dieper en rustiger terwijl ze stretchen op de mat.

Geleidelijk aan wordt het stil in de ruimte als iedereen zich klaar maak voor het Nidra gedeelte. De stem van Bea begeleidt de deelnemers verder in hun ontspanning. “Weet dat je hier veilig bent”, je mag vertrouwen op mijn stem”.  In de ruimte ontspannen gezichten, worden de kaken zachter, de lichamen zwaar terwijl iedereen dieper in ontspanning zakt.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een methode om lichamelijk, mentaal en emotioneel te ontspannen. Het is een vorm van begeleidde ontspanning die 35 tot 45 minuten duurt. 

Volgens deelnemers brengt Yoga Nidra veel fysieke voordelen met zich mee en kunnen zich heel krachtige gevoelens en ervaringen manifesteren. 

Tijdens een Yoga Nidra sessie leer je te focussen op je ademhaling, lichaam en gedachten. Je begint met het ontwikkelen van een intentie die past bij jou op dit moment. 

Er wordt beweerd dat 45 minuten Yoga Nidra aanvoelt als drie uur tot vier uur slaap. Hoewel Yoga Nidra geen vervanging is voor slaap, is dit vaak de belangrijkste reden dat mensen Yoga Nidra beoefenen. De meeste mensen voelen zich diep opgefrist na een sessie en het helpt hen sneller in slaap te vallen.

Geef je op via Momoyoga of het contactformulier. Opgave is definitief na betaling. Voor yogi’s van Vibe Yoga gelden speciale tarieven. Afmelden kan kosteloos tot 24 uur voordat de sessie begint.

Probeer thuis een Yoga Nidra sessie via onderstaande audio. Sweet dreams….